Charlotte (zij/haar)

Blacked out illustration of Charlotte doing a split jerk

Ik ben Charlotte, Olympic Weightlifting coach bij Zacht Beton.

Mijn geschiedenis met krachtsport is eigenlijk vrij kort, want tot mijn 25 jaar kende ik er niets van. Ik beoefende ook geen enkele andere sport in het eerste grote deel van mijn leven trouwens. Bewegen was lastig en niets voor iemand die zo ‘dik’ was als mij, zo werd me verteld.

Rond mijn 25e verloor ik redelijk wat gewicht. Ik voelde het effect van bewegen op mijn lichaam maar vond het totaal niet leuk. Ik dacht “er moet toch een leukere manier zijn om te bewegen?”. En zo ontdekte ik Crossfit, via een kennis op Instagram. Zij was een heel tenger meisje en zat gewichten te tillen. Hoe cool was dat? Mijn beeld op wie welke sport mocht of kon beoefenen werd doorprikt en ik stapte een Crossfit box binnen. Ik was meteen verkocht, door het groepsgevoel en de veelzijdigheid. Ik kon me elke week in iets verbeteren, het is ongelofelijk motiverend.

De eerste 3 jaar deed ik vrij recreatief aan Crossfit: ik volgde de les maar daar stopte het. Nog altijd toch wel dat beeld in mijn hoofd dat ik nooit écht goed kon zijn in sport. Door een samenloop van omstandigheden kwalificeerde ik me in 2019 voor een wedstrijd op een iets hoger niveau. Dan moest ik me wel wat gaan voorbereiden dus ik nam een personal coach onder de arm.

Toen ontdekte ik eigenlijk de genialiteit van personal coaching: op maat van de atleet werken om de skills aan te pakken die er écht toe doen, in plaats van gewoon door de bewegingen te gaan en niet na te denken.

Al vrij snel werd duidelijk dat gewichtheffen veel meer mijn ding was dan cardio of gymnastiek die ook in Crossfit zit. Het gevoel van een zware barbell op mij, het geeft mij zoveel power en confidence. Het laatste jaar ben ik meer gaan focussen op Olympic weightlifting en nu zelfs volledig, als atleet en coach. Ik volgde een opleiding PT en doe verder ervaring op door wekelijks Crossfit lessen te geven.

Ik doe zelf mee aan wedstrijden en heb nog grote doelen. Die liefde voor de sport wil ik ook overbrengen naar anderen, als Weightlifting Coach.

Ik wil The Empowering Power Of Power met jou delen. Kracht opbouwen, techniek ontleden en leren begrijpen, technisch liften en jezelf verbazen. Dat is waar mijn training rond draait.

Wil jij graag wedstrijden meedoen? Dan kan ik je daar zeker naartoe coachen. Wil je gewoon de Snatch en Clean & Jerk ontdekken en op jouw tempo opbouwen en beheersen? Dan begeleid ik je met evenveel enthousiasme.

Mijn focus ligt echt op de techniek en het vinden van een stijl van liften die bij jouw lichaam past.

Personal Training Formules

PakketInhoudPrijs
IntroductielesOpstartles, inclusief assessment & intake90 incl. BTW – 30 euro te recupereren indien ze verder klant worden. 
Intro to oly8 weken, 8 lessen, afwisselend over snatch & clean and jerk. 60’ per les 500 incl. BTW (62,5 per les)
Snatch cycle6 weken, 6 lessen – focus puur op snatch. 60’ per les400 incl. BTW (66 per les)
Clean & jerk cycle6 weken, 6 lessen – focus puur op clean & jerk. 60’ per les400 incl. BTW (66 per les)
3 month lifting program3 maanden, 2 lessen/week. Telkens 1 snatch en 1 clean & jerk. 60’ per les. Oefeningen om thuis verder te werken op techniek & mobliteit (maar geen remote coaching)1440 incl BTW (60 per les – 480 per maand)
6 month lifting program6 maanden, 2 lessen/week. Telkens 1 snatch en 1 clean & jerk. 60’ per les. Oefeningen om thuis verder te werken op techniek & mobliteit (maar geen remote coaching)2750 incl BTW (57 per les – 458 per maand)
Remote coaching + monthly PTRemote coaching (4 trainingen per week) + maandelijks 1 uur PT bij Zacht Beton. Toegang tot eigen lifting materiaal of gym dus vereist om dit te volgen. Programma via TrueCoach200 incl. BTW per maand
Technique PT 90’, eenmalig. Enkel voor mensen met ervaring in Olympic weightlifting90 incl. BTW
%d bloggers liken dit: