Indra (zij/haar)

Indra op een fitnesstoestel in de gym met op de achtergrond ‘De Kracht Van Zacht’ op de muur

Zolang ik me kan herinneren ben ik iemand die niet graag stilzit.

Met die reden begon ik op jonge leeftijd met artistieke gymnastiek en klassiek ballet. Na een aantal jaar miste ik groepsgevoel en begon ik met acrobatische gymnastiek. Dit combineerde ik met een opleiding aan de Koninklijke Balletschool te Antwerpen. Na 14 jaar dagelijks door te brengen in de turnzaal, besloot ik dat het tijd was voor verandering, namelijk schoonspringen. Bij schoonspringen kon ik even op adem komen van de harde competitie en kwam mijn acrobatische achtergrond goed van pas.  Later combineerde ik mijn sportieve kant met studies in de sociale sector. 

Ik ben ervan overtuigd dat beweging en mentale gezondheid hand in hand gaan.

Ik genoot van het leven, zoals elke jonge twintiger, tot wanneer ik in een zwaar auto-ongeluk terecht kwam. Mijn ruggenwervels, nek, schouders en bekken waren er slecht aan toe wat een lange en zware revalidatie met zich meebracht. Na een periode van verplichte platte bedrust ging mijn revalidatie met mijn kinesist van start. Na een periode van 2 jaar van manuele en bewegingstherapie leek er geen verbetering meer mogelijk. Hoewel ik twintig was leek ik wel het lichaam van een zeventiger te hebben. Elk moment van de dag had ik pijn wat dagdagelijkse handeling compliceerde.

Na mijn accident startte ik samen met mijn kinesist krachttraining en “movement culture”. Door mijn zwakke plaatsen te verstevigen en mijn algemene spierkracht terug op te bouwen kon ik verder revalideren en begon ik zelf pijnvrije dagen te hebben.

Na het effect van krachttraining op mijn revalidatie zelf te ondervinden, wil ik anderen hier graag ook warm voor maken.

Doordat ik vroeger de opleiding “Lichamelijke Opvoeding en Sport” had gevolgd, besloot ik te solliciteren bij een fitness om als werkstudent tijdens mijn studies aan de slag te gaan. Dankzij mijn ervaringen in de acrobatische gymnastiek en de danswereld waren veel aspecten van Personal Training niet nieuw voor mij. Ik werd tewerkgesteld als Personal Trainer en deed veel ervaring op. Na mijn studies liet ik de fitness achterwege omdat de werking van die fitness me niet helemaal lag. Afgelopen jaar werkte ik in de sociale sector in Brussel maar toch miste ik het sportieve aspect dat ik al heel mijn leven kende. Ik begon vorig jaar ook aan paaldansen en ook daar merkte ik het helend effect van de krachten die je ermee verwerft. Met veel enthousiasme besloot ik om terug voor sport te kiezen en als Personal Trainer te werken. 

Heb je zin om een eerste stap richting sport en krachttraining te zetten of ben je al een ervaren sporter? Ik ben er om je daarbij te begeleiden! Zit je veel neer tijdens het werk of heb je last van een rug- schouder pijn of een slechte houding? Door middel van postuurtraining kan dit verholpen worden. Twijfel niet en contacteer me voor een training op maat. 

Wat is Movement Culture?

Movement culture is een manier van trainen, bewegen en revalideren dat verder gaat op functionele training. Deze vorm van training en eventuele revalidatie maakt gebruik van lichaamsgewicht en beweging i.p.v. externe gewichten en machines. => Ik implementeer niet perse deze vorm van training maar wou hiermee aanduiden dat zowel krachttraining als training met lichaamsgewicht en d.m.v. beweging mij sterker heeft gemaakt en heeft geholpen in de revalidatie.

Wat is postuurtraining?

Tijdens postuurtraining wordt de lichaamshouding onderzocht en gecorrigeerd. De verkorte spieren worden verlengd d.m.v. rekken en de zwakkere spieren worden versterkt. Meestal gaat dit over het trainen van de rugspieren, schouderspieren en de core. Hiermee kunnen klachten zoals hoofdpijn, rug- en nekklachten, vermoeidheid en sportgerelateerde blessures vermeden of behandeld worden.

Abonnement-en prijsinfo

Introductieles

Een introductieles krachttraining duurt ongeveer 90min. Tijdens deze eerste kennismaking bekijken we samen wat je doelen en verwachtingen zijn. Ook vraag ik naar eventuele blessures en sportgeschiedenis. Op basis daarvan zal een mix van kracht- en postuurtrainingen aangeboden worden, of zal de focus net eerder op één van beide gelegd worden. Ook krijg je al een voorsmaakje van krachttraining waarbij al enkele krachtoefeningen worden aangehaald.

De prijs voor deze introductieles is €75. Indien je na de initiatie beslist lessen te volgen krijg je een korting op de formule die je kiest. Op die manier kan je €15 recupereren van de introductieles.

  • €75 (Eenmalig bedrag)
  • €60 bij opstart PT

Flexi 10-beurtenkaart:

Wil je geen vast trainingsmoment of is dit niet mogelijk door een onvoorspelbare agenda? Dan is deze 10-beurtenkaart ideaal voor jou. Met deze 10-beurtenkaart kan je zelf je trainingsmoment kiezen. Ook kan deze kaart ideaal zijn voor mensen die twijfelen aan een engagement van 6 maand.

  • €650 (Eenmalig bedrag)
  • €225 (betalen in schijven van 3)

Dedicated 6 maanden programma:

Het Dedicated programma is een abonnement van 6 maanden. Tijdens je wekelijks trainingsmoment kom je sporten in de Zacht Beton gym. Tijdens de introductieles zal je programma afgesteld worden op jouw specifieke doelen en noden. De trainingen zijn één-op-één en de inhoud is persoonspecifiek. Doorheen de trainingen kan de inhoud van het Dedicated programma en aangepast of bijgewerkt worden.

  • €250 (Maandelijks bedrag)

%d bloggers liken dit: