Mobility Training

Wat is mobility training? Is er een verschil tussen mobility en flexibility training?

Mobiliteit speelt een enorme rol bij het verbeteren van de bewegingskwaliteit en het voorkomen van blessures in ons dagdagelijkse leven. Van beginnende sporters tot professionele atleten, iedereen heeft belang bij een goede mobiliteit.

Je hoort vaak dat oudere mensen niet meer zo mobiel zijn, dit wil zeggen dat er een afname is van kracht, stabiliteit en flexibiliteit. Maar ook jonge mensen en professionele sporters hebben baat bij mobiliteitsoefeningen om diezelfde kracht, stabiliteit en flexibiliteit te vergroten. Zowel om hun sport nog beter te kunnen uitvoeren als om blessures te voorkomen.

Mobiliteitstraining staat dus in functie van bewegingscapaciteit en de controle van de spieren rond de gewrichten.

Werken aan je mobiliteit kan op elk niveau, je hoeft geen ervaring te hebben of lenig te zijn om hiermee aan de slag te gaan. Maar ook heel lenige mensen zijn uiteraard welkom. Elk lichaam is anders, elke training ervaar je misschien ook wel anders, dus we stellen enkel realistische doelen.

Afhankelijk van wat je doelen zijn werken we in fases met in elke fase een haalbaar doel. Er staat geen termijn op je doel. We werken op jouw tempo.

%d bloggers liken dit: