Deadlift Deep Dive

Wat is het?

Een reeks van 5 wekelijkse lessen waarbij de Deadlift van A tot Z onder handen wordt genomen. De inhoud van de lessen werd zorgvuldig geselecteerd om de deelnemers van een grondige basis te voorzien waarmee ze nadien zelfstandig verder kunnen trainen.

Iedere les duurt 2 uur en bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk.

  • Les 1 – Introductie – squat, hinge en basis setup + praktijk
  • Les 2 – Anatomie van de deadlift, spieren gebruikt en lichaamsproporties + praktijk
  • Les 3 – Bracing, gear + praktijk
  • Les 4 – Programmeren van deadlifts in een trainingsschema + praktijk
  • Les 5 – Verschillende soorten deadlifts + praktijk

Om de kwaliteit van de lessen te garanderen is er plaats voor 5 deelnemers per lessenreeks en is er mogelijk een wachtlijst.

Waarom de deadlift?

Het optillen van een dood gewicht van op de grond lijkt misschien evident, maar dat is het allesbehalve. Er komt heel wat kijken bij een sterke en veilige deadlift. Van het rekruteren van de juiste spieren, kunnen bracen van je mid-section, tot het optimaal leren positioneren van je lichaam.

Van functionele basisbeweging…

Een deadlift is veel meer dan een lift in de gym. Alles wat je van de grond opraapt, kan gezien worden als een deadlift – het verplaatsen van boodschapzakken, verhuizen van zware dozen of zelfs oppikken van neefjes of nichtjes. Een deadlift is daarom niet alleen een trainingsoefening, maar een functionele basisbeweging die je zo lang mogelijk zelfstandig en pijnvrij wilt kunnen doen.

…tot absolute krachtmeting

Voor de power houses onder ons is de deadlift natuurlijk de ultieme lift. Doordat je zowat alle spiergroepen in je lichaam gebruikt, kan je een enorm gewicht verzetten als je die efficiënt weet in te zetten. De deadlift is dan ook een onmisbaar onderdeel van de sport Powerlifting (naast Squat en Bench), een groeiende sport in Vlaanderen en België waar zowel lokaal als internationaal roem te rapen valt.

The only deadlift that’s bad for your back, is the one you’re not performing correctly.

Wie kan deelnemen?

Iedereen kan deadliften en dus is iedereen welkom!

Beginners zullen stap voor stap toewerken naar hun eerste deadlift. Mensen die al een tijdje liften zullen hun techniek oppoetsen waar nodig. Want het maakt niet uit hoe lang je al deadlift, er is altijd verbetering mogelijk.

Door beginners en meer ervaren lifters samen te laten liften creëren we een cultuur van kennisdeling waarbij we allemaal leren van mekaar. Na de lessenreeks blijven we ook in contact via een whatsappgroep waarin we onze lifts kunnen delen en mekaar kunnen helpen, motiveren en aanmoedigen.

Kostprijs: €15 per les. Aan te kopen per 5 lessen maar mogelijk om betaling te spreiden per les. Spreek me aan voor kortingstarieven.

The deadlift also serves as a way to train the mind to do things that are hard.

mark Rippetoe, starting strength

Wie is Alexi?

Niet veel mensen die (kunnen) deadliften zullen de aantrekkingskracht van de beweging ontkennen. Je voelt je machtig. Een powerhouse waar niet mee gesold wordt! Je leert zowel fysieke als mentale barrières overwinnen en het duurt niet lang vooraleer je start dat je jezelf sterker voelt worden. Vooruitgang is tastbaar!

Het is die aantrekkingskracht die Alexi’s leven compleet ondersteboven draaide. Niet lang na het ontekken van de deadlift startte Alexi een cursus Personal Trainer Expert met als focus krachtsport. Zelf rolde die al snel in de wereld van het powerliften. En wat bleek? Daar zat talent!

Een lokale wedstrijd werd het Belgisch kampioenschap en voor die het wist won die de eerste plaats in hun gewichtsklasse op hun eerste internationale wedstrijd.

Het is die passie die Alexi drijft om zichzelf continue bij te scholen, te leren van anderen om vervolgens die kennis verder te delen. En deze Deadlift Deep Dive is daar het ultieme voorbeeld van.

%d bloggers liken dit: